Examples: Prince; Princeton University; Ken Follett; Follett,Ken
1shortlisttitle datasearch history  
results search [or] (ISNI Number (ISN:)) 0000000061495968 | 1 hits
Person
ISNI: 
0000 0000 6149 5968
Name: 
Slingelandt, Simon Van
Van Slingelandt, Simon
Dates: 
1664-1736
Creation class: 
cre
Language material
Manuscript language material
Creation role: 
author
contributor
correspondent
Related names: 
Den Haag, Algemeen Rijksarchief
Goor, Asuerus van (II, Nijmegen)
Goslinga, Sicco van (1664-1731)
Raad van State
Rappard, W.A. van
Rappard, Willem Arthur
Schouten, Petrus (Amsterdam)
Sonsbeek, Willem van
Staten-Generaal
Willem I, koning der Nederlanden (1772-1843)
Titles: 
Briefwisseling en aantekeningen over filosofie, educatie en politiek
Briefwisseling tussen Simon van Slingelandt en Sicco van Goslinga 1697-1731.
"Discours over de Constitutie der Vergadering van de Hoog mogende Heeren Staaten Generaal der Vereenigde Nederlanden. En over de materie en form van haare deliberatien. Opgesteld in het jaar 1719 door den Raad Pensionaris Van Slingeland"
"Discours over de constitutie der vergadering van de Hoog Mogende Heeren Staten Generaal der Vereenigde Nederlanden, en over de materie en forme van haare deliberatien. Opgestelt in het jaar 1719"
Discours over de constitutie der vergadering van de Staten Generaal der Vereen. Nederlanden ... , opgesteld in het jaar 1719
Dit is misschien de eerste maal...
Extract uit de Resolutien van de Edelel Mog. Heeren Raaden van Staate der Vereenigde Nederlanden. Dingsdag den 31 October 1719
Extracten uit de resolutiën vande Ed. Mog. ... van Staate der vereenigde Nederlanden ...
Geschriften
"Historische verhandeling van het gesag over de militie van den staat der Vereenigde Nederlanden, getrocken uit de registers, en andere publique acten"
Hoog Mog. Heeren, Dit is misschien de eerste maal...
"Memorie op het subject der teegenwoordige deliberatiën over de Rivier de Merwede". Met begeleidende brief van Simon van Slingelandt (1664-1736), geschreven aan Willem Jacob 's-Gravesande (1688-1742)
"Memorie over het redres der saaken van de Admiraliteit"
Paspoort voor Marcus Anthone Basilius, advocaat
Petitie van de Raad van State over de staat van oorlog; 1707
Propositie , door den Raad van Staate overgegeven ter Vergadering van haar Hoog Mog: den 26 Octob: 1720.
Publicatie. De Raad van State der Vereenigde Nederlanden. Allen den geenen die dese sullen sien of hooren lesen, ... gedaan in den Hage den vijf en twintighsten Julii seventien honderd vijftien ... en was getekend
Resolutie van de Staten-Generaal d.d. 19 april 1694 over het uitschrijven uit het kohier van verpondingen van huizen die in 's-Hertogenbosch moeten worden afgebroken in verband met verbreding van de wallen.
Resolutie van de Staten-Generaal d.d. 8 mei 1716 over het stopzetten van de bouw en verwijderen van het al gebouwde van een tolhuis bij de stadspoort van Breda aan de weg naar Ginneken en het verlenen van toestemming om een andere plek wel een tolhuis te doen bouwen.
Slaatkundige geschriften ... 1784-85.
Staatkundige geschriften, Opgesteld en nagelaaten
Uittreksels uit prof. [Gerlach] Scheltinga's aantekeningen over Hugo de Groots inl[eiding] tot de Holl[andsche] rechtsgeleerdheid. - "Verhandeling van de militaire justitie en van de krijgsraaden"
Verbod om door de moerassen van Roswinkel en Ter Apel te trekken, met bevel tot publicatie van dit verbod door de drost en gedeputeerden van de landschap Drenthe en de commandeurs van de forten de Bourtange en van het klooster Ter Apel
Verhandeling over de oude regering van Holland
Verhandeling van de instelling, instructien en ampt van den Raad van Staate der Vereenigde Nederlanden.
"Verhandeling van de oude regeering van Holland onder de graaven, en van de verandering, daar in gevallen seedert de troublen"; 1716 ; 1725. Met aantekeningen.
"Verhandeling van de oude regeering van Holland onder de graaven en van de verandering daar in gevallen zedert de troublen. Opgesteld in het jaar 1716"
"Verhandeling van de oude regeering van Holland onder de graaven en van de veranderingen daar in gevallen t zedert de troublen"
"Verhandeling van de oude Regeering van Holland onder de graven en van de veranderinge daar in gevallen sedert de troubelen"
Verhandeling vande instelling, instructien ...
Works
Notes: 
Sources: 
VIAF BAV DNB LC NLI NTA SUDOC WKP
TEL